Home Tuinproducten Welk zwembad in de tuin?

Welk zwembad in de tuin?

Welke systemen zijn er voor zwembaden?

Soorten zwembaden – welke soorten zwembaden en zwembadsystemen zijn er?

De bouw van een zwembad in de tuin moet goed worden gepland – afhankelijk van het type zwembad of zwembadsysteem veranderen niet alleen de inspanning, maar ook de kosten. Lees ook onze zwembadinformatie over het onderwerp bouwvergunningen voor zwembaden.

Een fundamentele vraag over welk zwembad te bouwen in de tuin is ook of er een “skimmerbad of overloopzwembad” moet worden gebouwd.

Voordat u begint met de bouw, moet u precies analyseren welk zwembadsysteem of zwembad in de tuin moet worden geplaatst. De behoeften van de familie op het gebied van uitrusting en grootte van het zwembad. De optiek van het poolsysteem en natuurlijk het budget moet eerder worden vastgesteld.

Welk budget voor het eigen zwembad in de tuin? Doe-het-zelf-constructie?

Met betrekking tot de kosten / het zwembadbudget is het natuurlijk ook belangrijk om te beslissen of u uw eigen bijdrage wilt leveren aan de zwembadconstructie of dat het zwembad in de tuin moet worden gebouwd door een bouwpartner.

Kan niet elk zwembadsysteem zelf worden gebouwd?

Er wordt dus ook een onderscheid gemaakt tussen zwembadsystemen waarbij het mogelijk is om het zwembad zelf te bouwen of een compleet zwembad en zwembadsystemen die door professionals worden gebouwd.

Soorten zwembaden in de tuin

Hieronder hebben we een lijst met verschillende soorten bouw- of zwembadsystemen samen met onze aanbevelingen voor u samengesteld.

De grootste verschillen tussen de zwembaden zitten in het materiaal, de tijdsplanning en de bouw, de kosten en de levensduur.

Uiteindelijk bent u pas tevreden als u het perfecte zwembadsysteem voor uw tuin heeft gevonden.

Foliebaden

Foliebaden zijn erg populair als zwembad in de tuin. Er zijn verschillende manieren om dit poolsysteem te creëren.

De kosten zijn afhankelijk van het materiaal en de complexiteit. Foliebaden zijn ook geschikt voor de zelfbouw van het zwembad!

ISO-vast zwembad met piepschuimstenen
Het merendeel van de klanten maakt nu gebruik van dit zwembadsysteem als het gaat om een hoogwaardige ondergrondse constructie in de grond. Iso Massiv zwembaden overtuigen door isolatie en de lichte constructie.

Voordelen van dit systeem in de tuin:

  • Populaire maten en vormen
  • Volledig verzonken in de grond tot vrijstaand
  • Zeer goede isolatie d.w.z. weinig warmteverlies – Lees hier meer over de eigenschappen van piepschuimstenen
  • Eigen bijdrage mogelijk – met onze bouwinstructies is zelfs de zelfbouw mogelijk
  • Keuze tussen een foliezak om zelf op te hangen of professioneel gelaste zwembadfolie
  • Bouwtijd: ca. 3 weken

Prijs: Vanaf 3500 EUR

Stalen wandbaden

Stalen wandbaden zijn een van de eenvoudigste vormen van het creëren van een zwembad in de tuin. Er worden verschillende zwembadafmetingen en -vormen gebruikt.

Dit betekent dat het zwembadsysteem voornamelijk bestaat uit een stalen wand waarmee de romp van het zwembad is gebouwd en dat binnenin een exact passende zwembadfolie voor de dichtheid zorgt.

Vormen: ROND, OVAAL, ACHTVORMIG

Budget: Vanaf EUR 1000 kunt u stalen wandbaden van hoge kwaliteit krijgen

U vindt dit zwembadsysteem, d.w.z. hoogwaardige stalen wandbaden van Duitse makelij, in ons assortiment:

  • Stalen ronde zwembaden
  • Stalen wandbekken ACHTFORM
  • OVALER Stalen wandbad

Houten zwembaden

Bij dit zwembadsysteem is de carrosserie gemaakt van natuurlijk hout. Dit systeem van zwembaden wordt bijna altijd vrij in de tuin geplaatst, omdat het hout in de grond gemakkelijk verweerd wordt en daarom speciale bescherming nodig heeft.

Dit zwembad of zwembadsysteem in de tuin overtuigt door een snelle bouwtijd en optiek.

Prijs: Vanaf 2000 EUR

Polyester / PP / kant-en-klare zwembaden

Er zijn echter veel fabrikanten van geprefabriceerde zwembaden met verschillende materialen op de markt voor zwembaden. Of het nu gaat om GFK- of keramische zwembaden, PP-baden of andere materialen. Geprefabriceerde zwembaden worden volledig in de fabriek vervaardigd en vereisen naar onze mening een professionele installatie door een gespecialiseerd bedrijf.

Het is vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste nivellering en statica. Als er een zwembad in de grond wordt geïnstalleerd, moet ook de aardedruk worden aangenomen. Wij raden daarom aan om de statica van alle geprefabriceerde zwembaden te controleren om er zeker van te zijn dat er later geen verrassingen ontstaan.

De materialen moeten ook in twijfel worden getrokken met betrekking tot de eigenschappen en de garantie. Er zijn zeer goede en mooie prefab zwembaden op de markt, maar helaas zijn er ook veel die besparen op kwaliteit.

Het voordeel is zeker de snellere bouw en het wegvallen van eigen werk.

Nadeel is met hoge kwaliteit de prijs – het motto geldt… je krijgt in dit segment wat je bereid bent te betalen.

Budget: vanaf 10.000 EUR

Roestvrij stalen zwembad

Het roestvrijstalen zwembad maakt niet alleen indruk met zijn uiterlijk, maar ook met zijn hoogwaardige materiaal. Dit zwembad in de tuin is geen zelfbouwproject maar een zwembadsysteem voor professionals. Het budget moet dan ook zeer hoog zijn.

Iedereen kent het ook wel buitenzwembaden of thermaalbaden en velen willen zo’n zwembad in de tuin hebben.

Prijs: vanaf 35.000 EUR afhankelijk van de omvang

Een ander nadeel is naar onze mening dat u met dit zwembadsysteem GEEN gebruik kunt maken van een zwembadzoutsysteem. Zelfs het beste roestvrij staal zou onvermijdelijk leiden tot flitsroest. Benieuwd naar de beste zwembaden? Wij hebben ze getest, kijk hier voor de beste zwembaden voor in de tuin.

Een professioneel bedrijf zal een dergelijk project waarschijnlijk in minder dan een week voltooien als de meeste onderdelen van het zwembad in de fabriek zijn geprefabriceerd.

Betonnen zwembad

Met dit zwembad in de tuin is één ding niet te verwarren. Het zwembad is volledig afgesloten en de inbouwdelen zijn volledig dicht gegoten in beton.

Dit betekent dat er geen ander afdichtingsoppervlak in het zwembad is – GEEN folie, GEEN verf… alleen het beton houdt het water dicht.

Nadeel: complexe bekisting en dure betonkwaliteit… ook zeer moeilijk zelf te bouwen.

Soms is er echter een speciale statica nodig, bijvoorbeeld in heuvelachtige situaties… men wisselt en beslist of er een folie binnenkomt of niet… dat betekent dat er dan ook nog een andere categorie van het zwembadsysteem is

Betonnen zwembad met folie

waar je geen dicht beton gebruikt, maar toch een bekisting maakt, maar waar later een folie in het zwembad wordt geïntegreerd.

In principe kan het gebouw met verschillende oppervlakken/materialen worden bedekt… zij het nu
NATUURLIJKE STEMMEN of STAANVLAGEN
KLEUREN of KOPPELINGEN

Een zwembad of een zwembad moet vaak worden gescheiden in de constructie en de afdichting en beide bepalen de respectievelijke kosten.