Bent u woonachtig in de regio Zwolle en op zoek naar een hovenier, hoveniersbedrijf, nieuwe bestrating of een stratenmaker dan vindt u op deze pagina uitgebreide informatie.
Tuinaanleg – Hovenier Zwolle
Daar sta je dan, in je nieuwe of bestaande woning en in je (nieuwe) tuin. Maar wat ga je ermee doen? Het liefst willen mensen een tuin met veel privacy en natuurlijk onderhoudsvriendelijk.
Dat blijken vaak de belangrijkste wensen wanneer men mensen vraagt naar hun ideale tuinontwerp. In een goed gekozen tuinontwerp kunnen al deze wensen en tuin ideeën worden verwerkt.
Hovenier Zwolle is het hoveniersbedrijf in de regio Zwolle die ruime ervaring heeft als het gaat om tuinaanleg, tuinonderhoud, en sierbestrating.
Tuinontwerp – Tuinen Zwolle
Tuinieren is hot, genieten van de buitenlucht, de tuin als verlengstuk van uw woonkamer. Dit alles is mogelijk met het juiste tuinontwerp. Tuinen verschillen van elkaar zoals mensen verschillen en de tijd dat trends eenduidig waren is voorbij.
Van alle tuinen in Zwolle is een deel klassiek, een mooie en praktische keuze. Deze tuintrend uit het verleden zie je nog steeds vaak terugkomen in een tuinontwerp. Tegenwoordig worden de tuinen weer natuurlijker, lijnen en vormen meer organisch en er is aandacht voor genieten op een prachtig aangelegd terras.
Voor welk tuinontwerp je ook kiest, over een ding lijkt men het inmiddels eens: een tuin zonder planten en groen is geen tuin om tot rust te komen.
Hovenier Zwolle – Sierbestrating & Stratenmaker Zwolle
Als het gaat om tuinaanleg en sierbestrating, dan komt de lastige vraag: “Waar moet onze nieuwe tuin aan voldoen. Waar gaan we zitten, zonnen, eten en drinken in de tuin, willen we een overkapping bouwen in de tuin om nog langer te genieten van het buitenleven.”
Hovenier Zwolle kan u hierbij helpen. Door al deze vragen en antwoorden wordt duidelijk hoe groot het terras moet worden en waar we deze door de stratenmaker laten aanleggen. Natuurlijk kunt u tuintegels, (sier)bestrating zelf gaan leggen, maar wij adviseren om een stratenmaker uit Zwolle in te huren.
Informatie over de gemeente Zwolle
Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt aan de rand van de landstreek Salland en is de grootste stad in deze streek. De gemeente telt 121.602 inwoners (1 februari 2012, bron: CBS) en is qua inwonertal de tweede stad van Overijssel, na Enschede. Zwolle heeft een oppervlakte van 111,33 km².
Zwols is het stadsdialect van de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Het Zwols is een Sallands dialect en hoort dan ook bij het Nedersaksisch. Kenmerkend voor het Zwols is de brouwende (Franse) uitspraak van de r (typisch voor stadsdialecten, komt verder onder andere voor in het Kampers, Deventers en Zutphens) en de wegval van de h (wat ook in omringende gebieden voorkomt, tot in het Urkers).
Zoals in zoveel plaatsen heeft ook Zwolle een scheld- of bijnaam voor zijn inwoners, die in de loop der eeuwen is uitgegroeid tot geuzennaam. Een volksverhaal moet de naam ‘blauwvingers’ verklaren. In eerste instantie was de naam puur als scheldnaam in zwang. In de Middeleeuwen bestond er een flinke rivaliteit tussen de steden Zwolle en Kampen. Men maakte elkaar het leven zo moeilijk mogelijk: Zwollenaren werden beroofd, het vee van de Kampenaren werd gestolen.
Zwolle is een kristallisatiepunt geworden van een zogenoemde Kamper ui. De Zwollenaren hadden een bijnaam voor de Kampenaren: Kampersteuren. De scheldnaam voor de Zwollenaren was ‘blauwvinger’ daar zij meineed gepleegd hadden ten opzichte van de Hertog van Gelre. De sage over de blauwvingers vertelt dat Zwolle ten tijde van een wapenstilstand het klokkenspel uit de verbrande toren te koop aanbood aan Kampen.
De Kampenaren zouden hiermee akkoord gaan, mits zij mochten bepalen hoe het bedrag werd betaald. Op een dag kwam er een wagen vol met geld: allemaal vierduitstukken en de Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen van de koperen munten. Blauwvingers werd daarom de bijnaam voor de Zwollenaren.
Tegenwoordig beschouwen de Zwollenaren de naam als een geuzennaam. Ieder jaar worden er zogenaamde Blauwvingerdagen georganiseerd. Op deze dagen is er markt en zijn er allerlei activiteiten.
De naam Blauwvinger duikt in 2007 op aan de andere kant van de oceaan als titel van een cd van de Amerikaanse artiest Black Francis (ex-Pixies), getiteld Bluefinger. Deze cd is geïnspireerd op de bekende overleden muzikant en kunstenaar Herman Brood, wiens wieg in Zwolle heeft gestaan.
De oudste sporen van bewoning stammen uit de jonge steentijd. Rondtrekkende stammen bewoonden toen de dekzandruggen. In sommige bronnen worden deze stammen ook wel aangeduid als het Isalavolk, naar de Latijnse naam van de IJssel.
Bij de aanleg van Ittersumerbroek, een wijkgedeelte van Zwolle-Zuid, zijn in 1993 grondsporen gevonden van twee paalcirkels uit de bronstijd. Deze worden ook wel het Woodhenge van Zwolle genoemd.
De oudste schriftelijke vermelding, uit 1040, spreekt over een aan Sint-Michaël gewijde parochiekerk. In 1230 kreeg Zwolle van zijn landheer, de Utrechtse bisschop Wilbrand van Oldenburg, stadsrechten als dank voor hulp bij het bouwen van een burcht in Hardenberg. Dit naar aanleiding van de Slag bij Ane.
De gemeente Zwolle bestaat uit de volgende plaatsen:
Brinkhoek – Bruggenhoek – Frankhuis – Haerst – Harculo – Herfte – Hoog Zuthem – Katerveer -Langenholte – De Lichtmis (deels) – Oldeneel – Schelle – Spoolde – Veldhoek – Wijthmen -Windesheim – Zalné – Zwolle.