Home Tuingereedschap Het enige gereedschap dat je nodig hebt om een tuin te beginnen

Het enige gereedschap dat je nodig hebt om een tuin te beginnen

tuin gereedschap

Laat een gebrek aan tuingereedschap of know-how je er niet van weerhouden je eigen groenten en fruit te kweken. We hebben de essentiële tuingereedschappen die je nodig hebt om te beginnen op een rijtje gezet, plus handige tips en optionele toevoegingen die het tuinieren gemakkelijker kunnen maken.

Als je van plan bent een tuin te beginnen, weet je waarschijnlijk dat er meer dan een paar gadgets zijn die je nodig hebt om de klus te klaren. Je hebt echter geen hele schuur nodig die is uitgerust met gereedschap voor elke soort plant die je van plan bent te kweken. Bespaar jezelf (en je portemonnee) een overweldigende reis naar het tuincentrum door je te houden aan deze must-have tuingereedschappen waarmee je een sterke start kunt maken.

5 onmisbare tuingereedschappen

1. Handschep

Een handschep is een must-have voor een veelheid van alledaagse tuinklussen, zoals het opbreken van kluiten grond, het graven van kleine gaten, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Zowel tuiniers die alleen in kweekbakken werken als grootschalige tuiniers zullen regelmatig een troffel gebruiken. Als je je op één stuk tuiniermateriaal toelegt, maak er dan dit van – kies er een met een stevig metalen blad en een stevig houten handvat.

2. Snoeischaar

Of je nu verse producten oogst of bessenstruiken terugsnoeit, je zult je willen uitrusten met een set stevige snoeischaren.

Voor een zuivere snede knip je bij de knoop van de plant (waar de tak in een Y vorm de stengel ontmoet). Als je tuin volgroeid is, kun je investeren in een set takkenscharen die ontworpen zijn voor takken van 2 inches of breder.

3. Slang en/of gieter

Als je planten direct in de grond zet, spring dan in de lente voor een slang, en zorg ervoor dat hij lang genoeg is om van je sproeikop naar je tuin te reiken. Overweeg een sproeikop toe te voegen waarmee je de waterstroom en de druk kunt regelen. Als je alleen in bakken tuiniert, volstaat een gieter – zoek een lichtgewicht exemplaar dat je nog kunt dragen als het vol is.

Voor het beste resultaat geef je water in de vroege ochtend als de temperatuur koeler is. Vermijd ’s middags water geven, dat te snel verdampt, evenals ’s avonds water geven, dat de grond drassig kan maken en een broedplaats kan vormen voor schadelijke schimmels en bacteriën.

4. Hark

Tuinharken hebben meestal een lange steel van hout met gelijkvormige metalen tanden die steviger zijn dan bladharken die je gebruikt om grasmaaisel en ander los materiaal op te ruimen. Je kunt er gemakkelijk gladde, vlakke grond mee scheppen en tegelijk ongewenst onkruid verwijderen. Als je taaie, overwoekerde grond aan het bewerken bent, overweeg dan de hark te ruilen voor een tuinschoffel, een landschapswerktuig met meer gewicht om je te helpen weerbarstige plekken te hakken en onkruid te verwijderen.

5. Schop

Een schop lijkt eenvoudig genoeg, maar je zult verbaasd zijn over hoeveel mogelijkheden er in de winkel zijn. Kies een schuine schop (met een driehoekige kop), waarmee je gaten kunt graven, grond kunt verplaatsen en planten kunt verplaatsen. Als je aan een groot tuinbed begint, zou een haakse tuinspade je helpen om schonere sneden te maken, maar voor de meeste nieuwelingen is een schuine schop het gereedschap voor de klus.

4 leuke werktuigen om tuinieren gemakkelijker te maken

Als je budget het toelaat, overweeg dan deze vijf voorwerpen die je helpen je intrede in het voedseltuinieren wat soepeler te laten verlopen.

1. Tuinhandschoenen

Hoewel sommige mensen geen grond aanraken zonder tuinhandschoenen, zijn ze technisch gezien niet nodig, vooral niet bij lichter werk zoals tuinieren in bakken. Maar ze helpen wel blaren en schrammen voorkomen, en houden je handen schoon. Zoek handschoenen met versterkte vingertoppen en polstering voor extra bescherming, plus nauwsluitende polsriempjes om te voorkomen dat er aarde in komt.

2. Knielkussen

Als je je zorgen maakt over spierpijn van langdurig knielen, overweeg dan dit comfortartikel. De meeste tuincentra bieden rechthoekige schuimrubberen kussentjes aan die je onder je knieën kunt leggen terwijl je werkt.

3. Sproeier

Je kunt je moestuin besproeien met een slang en sproeierhulpstuk (plus een paar minuten van je tijd), maar een sproeier blijkt nuttig voor grotere oppervlakten. Als je veel grond moet bestrijken, zoek dan een oscillerende of draaiende sproeier die het waterverbruik maximaliseert.

4. Kruiwagen

Als je in een zwaar project duikt, overweeg dan een kruiwagen om je te helpen grote hoeveelheden aarde, mulch, compost en planten te verplaatsen (en, vingers gekruist, over een paar maanden een overvloedige oogst!). Plastic kruiwagens zijn minder duur (en niet te vergeten minder zwaar), terwijl metalen kruiwagens waarschijnlijk duurzamer zullen blijken. Voor kleinere projecten volstaat een oude 5-gallon emmer.